Offtopic, aga kui keegi maalappi millel tõenäolised esivanemad konutasid, mingil suvalisel hetkel koloniseerima hakkab, tuleb õnne tänada kui seda teeb kehva varustusega ja kauge impeerium, kellel kiiret pole.
Euroopa oli indiaanlaste vaatepunktist kõige halvem, kuna Euroopa riikidel olid kõige paremad laevastikud, Atlandi Ookean on pisem kui Vaikne Ookean, ja Euroopa riikidel oli kiire ("ruttu roimama, muidu konkureeriv hegemoonia jõuab ette").
* * *
Mis aga puutub skinnide riiukiskumisse, siis mina pole neid näinud. Liigun vist nende jaoks liiga võõrastes kohtades. Ainult tavaliste röövkaakidega tuli mõni aasta tagasi vahejuhtum ja ebameeldivuste vahetus. (Sain vist rohkem klohmida kui nemad, sunnikuid oli mitu. Sellest ajast kannan kaasas tõrjet abistavaid vahendeid.)
Kuid ega ma ausalt öeldes skinnile silma ei paistaks. Ainult siis, kui olukord ja tema enda käitumine sunniks "enne" pildid ära tegema ja kiirkorras "pärast" olekusse viimiseks vahele segama. Olen nimelt pigem pintsaklipslase moodi moodustis, mis häirimise puudumisel kõigile märkamata jääb. Ehk ainult mingil üritusel võiks kontrastsemad tüübid mõtiskleda, et mis lill see veel on. (Küsimusele vastaks teadagi, et loomulikult kolmetähe-agentuuri plant, kus siis muidu!

)
Aga selline räme rünnak, et kohe pudeliga... see on halb. Ilmselt tuleb pudeliste tüüpide lähedal silmad ka seljataga lahti hoida. Mine tea, mida mõned oma arunatukesse imenud on. Väga halb on teist inimest lööma minna. Võib löödavale tõsist kurja teha, ja lööjale samuti.