Viimati külastasid: Tänane kuupäev 10 Sept 2010 05:28 am

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi

Tee uus teema Vasta teemale  [ 113 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Imelikud idanaabrid.
PostitusPostitatud: 11 Dets 2006 07:38 pm 

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=14538640

Mis on nende inimeste probleem? Arvavad, et said veel vähe meie rahvast vägistatud, tapetud, küüditatud, varastatud jne...?

Viimati muutis kruvi, 11 Dets 2006 09:11 pm, muudetud 1 kord kokku.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 11 Dets 2006 08:31 pm 
Kasutaja avatar

pole hullu. lööme nendega käed ja oleme internatsionalistid. rahvaste sõprus ja puha...

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 11 Dets 2006 08:41 pm 
Celtic kirjutas:
pole hullu. lööme nendega käed ja oleme internatsionalistid. rahvaste sõprus ja puha...

Mis see rahvus siia puutub? Mis selle internatsionalismiga siin on?
Kõige haigem on see, kui sellisele idiootsusele lähenetakse läbi rahvus-põhise prisma.
Küsimus on põhimõtteline; pole vahet, kas eestlased venelasi või venelased eestlasi - "rahvus" ei loe.

Üles

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 11 Dets 2006 09:02 pm 

Venelased õpivad lihtsalt teiste ajaloo "õpikute" tarkust kui ülejäänud maailm, kui nad üldse midagi ajaloost teavad.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 11 Dets 2006 09:38 pm 
Eino lõppnõmedad ikka. "Vabastaja (ei võrdu) okupant" :S

Üles

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 11 Dets 2006 10:02 pm 

kruvi kirjutas:
Venelased õpivad lihtsalt teiste ajaloo "õpikute" tarkust kui ülejäänud maailm, kui nad üldse midagi ajaloost teavad.

Ma just mõtlen selle üle viimasel ajal, et Vene koolides seletatakse jura ainult ja räägitakse, miuksed fašistid ja tänamatud eestlased on ning et meil on kõik arvud täiesti valed ja NSV liit vabastas terve Euroopa , aga kõik on tänamatud ja Eesti Vabariik toetab fašismi ning laimatakse emakest Venemaad ja NSV liitu. Ning meediast siis, et venelasi represseeritakse.
Aga kas meil pole endal sama jutt? Vene ajalugu on puhas lora ja vale puha, kõik andmed on väärad ja propageeritakse ainult NSV liitu ning Vene rahvust ja eestlasi sõimatakse alusetult.
Muidugi usun ise "meie" ajalugu, sest see tuleb minu jaoks usutavamatest allikatest, aga nende jaoks on teised allikad usutavamad ning võib olla neil räägitakse samamoodi, et Vene meediat ei lasta Eesti turule ja hoitakse kontrolli jne.
Ning pronkssõduriga ka ju nii, et "meie demokraatlikus Eesti Vabariigis on kõik meelestatused lubatud, seni kuni nad on meelestatud nagu meie".
Mõtlesin, et meie pool on ikkagi rahvusvaheline enamus, aga samas ma ei ole kursis Vietnami, Kuuba, Põhja-Korea, Hiina jne võõraste maade meedia ja ajaloo õpikutega.
Eestlastele tundub nende ajalookäsitlusega, et venelased, kes punaste nelkidega pronkssõduri ees 9 mail marssimas ja nutmas käivad on hullult ebaausad ja lollid ja nõuavad okupeerimise eest tänu ning samuti tundub venelastele nii Venemaal kui siin, et kui eestlased seda keelavad, on nad hullult ebaausad ja lollid ning tänamatud.

Et siis ma ei julge arvata, et mul õigus on, sest ma ei tea ju tegelikusest midagi, kõik vana on mulle ajalooõpikutest ettesöödetud ning seda ei näe ma eal, et omada objektiivset seisukohta ja uut "tean" meedia artiklitest, mille käsitlus lähtub laiemalt võttes ka Läänelikust ajaloost.
--------------------------------------------------------
Nagu siin foorumis korduvalt rõhutanud olen, on rahvus ja rahvuslik ajalugu väga hea viha õhutamise vahend- Usun. et kui poleks ei Eesti ega Vene rahvust või vähemalt kui inimesed saaks aru, et rahvus pole esmaklassiline inimtüübi määramistegur, ei räägiks kumbki venelased tulid/meie päästsime. Räägitaks halbadest või headest riikidest juhtumitest, mis olid ammu ning nüüdseid inimesi sellepärast ei sõimataks(vähemalt mitte nii palju ja vähemalt ei teeks seda noored inimesed noorte inimeste kohta, nagu noil piltidel näha oli, kes kummlgil poolel ei saanud kuidagi asjasse puutuda). Näiteks delfis lugesin kümmekond kommentaari läbi, pm kuradi venelasd, faking tiblad, või siis super ja paras eestlastele. Kahjuks ma Vene keelt ei oska, aga venekeelne delfi arvatavasti sama asja täis, sest sealgi on samapalju kommentaare.

Et siis ajalugu ei saa muuta, ei lipude põletamise, delfis venelaste sõimamise ega lipuvärvi monumendile loopimisega. Me saame muuta ainult tuleviku, kuid sellele pööravad eesti inimesed palju vähem tähelepanu, kui minevikule.
Ning muideks: kui lahvatas "pronkssõduri afäär" olin tulihingeline pronkssõduri vastane ja oleks protestile ka läinud(ei leidnud aega) ja olin siiralt venelaste peale vihane. Sellega tahan öelda, et on võimalik, et celtic või kruvi eksivad rahvuse tähtsustamise osas ja kunagi muudavad arvamust. Kuid tean kui raske seda teha on, sest käisin selle tee läbi. Kusjuures mind oli räigelt mõjutanud lapsest saati Lasnamäel elamine ja siin vene kurjategijate eest jooksmine ning Eesti-venelaste kultuuriruumi absoluutselt mitte sulandumine, aga peale pubertieeti, kui suutsin asjale natukenegi objektiivsemalt vaadata, sain aru, et venelased on inimesed nagu meiegi ning eestis kehtivad seadused(mõtte -ja sõnavabadus) laienevad neilegi. Nii neile, kes eesti keelt räägivad või seda õpivad, kui neile kes eesti keelt ei oska ega taha osata ning kes NSV liidu vaimus edasi elavad.
Ja siis pronkssõduri asjale kainelt lähenedes ja meediaesinemistest aru saades, miks kumbki osapool kuidagi käitub, mõistsin, et see kõik on üks ülespuhutud järjekordne erinevalt mõtlevate inimeste vahel üles kutsutud vihakolle. Võib ju teisiti arvata, aga ei pea selleks kedagi peksma või sõimama hakkama. Mul on sõpru-tuttavaid, kes väga väärtustavad rahvust, minu arust küll ülemäära, ja nende arust mina liiga vähe, aga me ei lähe selle pärast sõimlema

Ärge te celtic ja kruvi siis pahandage, et ma nagu teid õpetama kukuks, ma lihtsalt proovin praegu ette kujutada, kuidas need Venelased seal mõtlevad.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 11 Dets 2006 10:15 pm 
Kasutaja avatar

võrdluseks võib vaadelda tuntud näiteid ameerika lipuga jm sarnast . võib ju mõelda et aga eesti on ju nii väike , ameerika aga suur .. aga teate - ka ameeriklastel on valus , ka bushil on valus , kui nende sümboleid nuheldakse. ka sümbolitel on valus :(

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 11 Dets 2006 10:20 pm 

Ei!, seda ei või võrdluseks tuua, sest see Ameerika (on tapnud paari viimase aasta jooksul- väga hiljuti ehk need on tänagi aktuaalsed teod) tapab jätkuvalt nii palju inimesi lähis idas otseselt põhimõtete pärast. Ja mina ameeriklasi, kui rahvust sellepärast ei sõima, Bushi sõiman, kui üldse kedagi. Nördinud olen, et ameeriklased Bushi valisid.

Viimati muutis süvi, 11 Dets 2006 11:45 pm, muudetud 1 kord kokku.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 11 Dets 2006 11:42 pm 
Kasutaja avatar

süvi kirjutas:
Ei!, seda ei või võrdluseks tuua, sest see Ameerika (on tapnud paari viimase aasta jooksul- väga väikene periood) tapab jätkuvalt nii palju inimesi lähis idas otseselt põhimõtete pärast. Ja mina ameeriklasi, kui rahvust sellepärast ei sõima, Bushi sõiman, kui üldse kedagi. Nördinud olen, et ameeriklased Bushi valisid.

Kogu ameerika kaasaegne kultuur põhineb ajaloolisel okupatsioonil eesotsas Kolumbuse maabumisega :!: Seal ei jõuaks lihtsalt ohtrate sõdadega kogunenud laipe üles lugeda.
Muidugi maiad ja osa teisi indiaanlasi olid ka sõjakad rahvad... Nad õppisid selle vägivalla üksteiselt enne eurooplaste invasiooni ja maksavad oma patte tänapäevani. Samas, viimase aastakümne uudis on, et osad indiaanlased elavad praegu päris hästi. Neil on päris oma maa ja Kasiinod kus udusilmsetelt ameeriklastelt raha üle võetakse. Äri töötab.
PS! Mel Gibson just lõpetas maiade temaatikaga grandioosse ning arvatavasti väga emotsionaalse ja traagilise filmi.

Eesti lippude põletamise suhtes ütlen, et ma ei võta seda isiklikult. :idea:

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 11 Dets 2006 11:47 pm 
Kasutaja avatar

Ma arvan, et indiaanlaste kaotuste eest tuleks kaks asja süüdi mõista: hobune ja Winchesteri püss. Kuna Winchester on juba ajalooks saanud, siis järgmine samm on karistuseks maha tappa kõik maailma hobused.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 11 Dets 2006 11:52 pm 

Oih jah, ütlesin väga väikene periood kiirustades, editisn ära aga toon uuesti välja, et tahtsin öelda "hiljutine aeg ehk need teod on aktuaalsed".
Minu arust on tobe kritiseerida ameeriklasi tänapäeval selle eest, mis mitusada aastat tagasi tehti.
See oli vägivald ja see oli sõda ja see oli lihtsast saamahimust teiste maa anastamine, kuid see oli ammu ja kuigi pikaajalisus ei tee seda õigeks, on preagu kõik süüdlased surnud ning samamoodi nagu pole õige kõiki sakslasi natsideks sõimata, pole õige ameeriklastele seda ette heita, sest tänapäeval pole nendel sellega pistmist.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 12 Dets 2006 12:01 am 
Kasutaja avatar

ms kirjutas:
Ma arvan, et indiaanlaste kaotuste eest tuleks kaks asja süüdi mõista: hobune ja Winchesteri püss. Kuna Winchester on juba ajalooks saanud, siis järgmine samm on karistuseks maha tappa kõik maailma hobused.

ei ! Tähtis on siiski see, kes antud hobust kuritööle juhtis !

süvi kirjutas:
Oih jah, ütlesin väga väikene periood kiirustades, editisn ära aga toon uuesti välja, et tahtsin öelda "hiljutine aeg ehk need teod on aktuaalsed".
Minu arust on tobe kritiseerida ameeriklasi tänapäeval selle eest, mis mitusada aastat tagasi tehti.
See oli vägivald ja see oli sõda ja see oli lihtsast saamahimust teiste maa anastamine, kuid see oli ammu ja kuigi pikaajalisus ei tee seda õigeks, on preagu kõik süüdlased surnud ning samamoodi nagu pole õige kõiki sakslasi natsideks sõimata, pole õige ameeriklastele seda ette heita, sest tänapäeval pole nendel sellega pistmist.

niiviisi unustavad kunagi eestlased ka kõik kommunismi kuritööd. Hirmutav mõte..

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 12 Dets 2006 12:30 am 

Sa tõlgendad mind täiesti valesti! Mitte ei unustata, et kommunismi algetes jõuti kahjuks sellise teoni, vaid ei kiruta enam venelasi. Kui üldse kedagi kiruda, siis hoopis neid libakommuniste, kes diktatuuri kehtestasid.
Aeg on näidanud, et neid asju nii kiiresti ei unustata, nagu ka muistset vabadusvõitlus, kuid enam ei kiruta selle eest sakslasi või taanlasi, vaid seda lihtsalt teatakse, et oli. Loodan et see venefoobia läheb eestlastel kiiremini üle muidugi. Tegelikult loodan, et kunagi kaob ka kommunismifoobia, sest see mis NSV liidus oli, oli ikkagi väga vägivaldne totalitaarne riigi üheparteisüsteemne diktatuur, mitte kommunism.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 12 Dets 2006 12:31 am 
Kasutaja avatar

erztria kirjutas:
ms kirjutas:

Kannused ja päitsed loomulikult.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 12 Dets 2006 01:27 am 
Kasutaja avatar

ms kirjutas:
erztria kirjutas:
ms kirjutas:

Kannused ja päitsed loomulikult.

huumor?.Sünge ja verine iroonia :shock:

Üles
Eemal Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 113 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

Otsi...:
Hüppa: