kruvi kirjutas:
Venelased õpivad lihtsalt teiste ajaloo "õpikute" tarkust kui ülejäänud maailm, kui nad üldse midagi ajaloost teavad.
Ma just mõtlen selle üle viimasel ajal, et Vene koolides seletatakse jura ainult ja räägitakse, miuksed fašistid ja tänamatud eestlased on ning et meil on kõik arvud täiesti valed ja NSV liit vabastas terve Euroopa , aga kõik on tänamatud ja Eesti Vabariik toetab fašismi ning laimatakse emakest Venemaad ja NSV liitu. Ning meediast siis, et venelasi represseeritakse.
Aga kas meil pole endal sama jutt? Vene ajalugu on puhas lora ja vale puha, kõik andmed on väärad ja propageeritakse ainult NSV liitu ning Vene rahvust ja eestlasi sõimatakse alusetult.
Muidugi usun ise "meie" ajalugu, sest see tuleb minu jaoks usutavamatest allikatest, aga nende jaoks on teised allikad usutavamad ning võib olla neil räägitakse samamoodi, et Vene meediat ei lasta Eesti turule ja hoitakse kontrolli jne.
Ning pronkssõduriga ka ju nii, et "meie demokraatlikus Eesti Vabariigis on kõik meelestatused lubatud, seni kuni nad on meelestatud nagu meie".
Mõtlesin, et meie pool on ikkagi rahvusvaheline enamus, aga samas ma ei ole kursis Vietnami, Kuuba, Põhja-Korea, Hiina jne võõraste maade meedia ja ajaloo õpikutega.
Eestlastele tundub nende ajalookäsitlusega, et venelased, kes punaste nelkidega pronkssõduri ees 9 mail marssimas ja nutmas käivad on hullult ebaausad ja lollid ja nõuavad okupeerimise eest tänu ning samuti tundub venelastele nii Venemaal kui siin, et kui eestlased seda keelavad, on nad hullult ebaausad ja lollid ning tänamatud.
Et siis ma ei julge arvata, et mul õigus on, sest ma ei tea ju tegelikusest midagi, kõik vana on mulle ajalooõpikutest ettesöödetud ning seda ei näe ma eal, et omada objektiivset seisukohta ja uut "tean" meedia artiklitest, mille käsitlus lähtub laiemalt võttes ka Läänelikust ajaloost.
--------------------------------------------------------
Nagu siin foorumis korduvalt rõhutanud olen, on rahvus ja rahvuslik ajalugu väga hea viha õhutamise vahend- Usun. et kui poleks ei Eesti ega Vene rahvust või vähemalt kui inimesed saaks aru, et rahvus pole esmaklassiline inimtüübi määramistegur, ei räägiks kumbki venelased tulid/meie päästsime. Räägitaks halbadest või headest riikidest juhtumitest, mis olid ammu ning nüüdseid inimesi sellepärast ei sõimataks(vähemalt mitte nii palju ja vähemalt ei teeks seda noored inimesed noorte inimeste kohta, nagu noil piltidel näha oli, kes kummlgil poolel ei saanud kuidagi asjasse puutuda). Näiteks delfis lugesin kümmekond kommentaari läbi, pm kuradi venelasd, faking tiblad, või siis super ja paras eestlastele. Kahjuks ma Vene keelt ei oska, aga venekeelne delfi arvatavasti sama asja täis, sest sealgi on samapalju kommentaare.
Et siis ajalugu ei saa muuta, ei lipude põletamise, delfis venelaste sõimamise ega lipuvärvi monumendile loopimisega. Me saame muuta ainult tuleviku, kuid sellele pööravad eesti inimesed palju vähem tähelepanu, kui minevikule.
Ning muideks: kui lahvatas "pronkssõduri afäär" olin tulihingeline pronkssõduri vastane ja oleks protestile ka läinud(ei leidnud aega) ja olin siiralt venelaste peale vihane. Sellega tahan öelda, et on võimalik, et celtic või kruvi eksivad rahvuse tähtsustamise osas ja kunagi muudavad arvamust. Kuid tean kui raske seda teha on, sest käisin selle tee läbi. Kusjuures mind oli räigelt mõjutanud lapsest saati Lasnamäel elamine ja siin vene kurjategijate eest jooksmine ning Eesti-venelaste kultuuriruumi absoluutselt mitte sulandumine, aga peale pubertieeti, kui suutsin asjale natukenegi objektiivsemalt vaadata, sain aru, et venelased on inimesed nagu meiegi ning eestis kehtivad seadused(mõtte -ja sõnavabadus) laienevad neilegi. Nii neile, kes eesti keelt räägivad või seda õpivad, kui neile kes eesti keelt ei oska ega taha osata ning kes NSV liidu vaimus edasi elavad.
Ja siis pronkssõduri asjale kainelt lähenedes ja meediaesinemistest aru saades, miks kumbki osapool kuidagi käitub, mõistsin, et see kõik on üks ülespuhutud järjekordne erinevalt mõtlevate inimeste vahel üles kutsutud vihakolle. Võib ju teisiti arvata, aga ei pea selleks kedagi peksma või sõimama hakkama. Mul on sõpru-tuttavaid, kes väga väärtustavad rahvust, minu arust küll ülemäära, ja nende arust mina liiga vähe, aga me ei lähe selle pärast sõimlema
Ärge te celtic ja kruvi siis pahandage, et ma nagu teid õpetama kukuks, ma lihtsalt proovin praegu ette kujutada, kuidas need Venelased seal mõtlevad.