KeegiVeel kirjutas:
giveadamn kirjutas:
Koolis käiakse RAHVA raha eest, teed on ehitatud teeTÖÖLISTE poolt ja hambaarsti juures käiakse, üllatus-üllatus, ka RAHVA raha eest. Sellest riigitelevisiooni vaatamisest ei saanud ma täpselt aru. Kas see, et riigivastased riigitelevisiooni vaatavad, on silmakirjalik? Ja ma arvan, et anarhistlik ühiskond on võimalik ka "selliste" inimestega. See on jälle see vana hea "aga-mis-nende-inimestega-tehakse-kes-jne"-probleem. Anarhia ei tähenda, et sigatsemine on lubatud.
Politsei töötab ju ka samamoodi rahva raha eest. Ma mõtlesin seda, et ei saa ju ometi kõike riigiga seonduvat vältida. Niikaua, kuni meil riik on ja ma riigile makse maksan, võin ma ju ka riigi poolt osutatavaid teenuseid kasutada, sh politseilt abi saada. Või ei või?
Ma pole väitnud, et ei või. Kuigi ma arvan, et politsei on puhtalt riigi vägivallamonopoli väljund, ei pea ma valeks neilt kaitset nõuda. Selleks nad "kirjade järgi" loodud ongi ja kui nad seda ei teeks (mulle kaitset ei pakuks), oleks kogu riigi kuritegelikkus liiga ilmne - isegi rumalad inimesed hakkaksid asjadest aru saama; aga see on viimane, mida riik kui institutsioon tahab. Mina kasutan riigi poolt pakutavaid hüvesid viimase piisani, sest mul on selleks (ja veel paljuks muukski) igasugune õigus.