Viimati külastasid: Tänane kuupäev 07 Sept 2010 03:26 am

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi

Tee uus teema Vasta teemale  [ 206 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 28 Aug 2006 02:09 am 
Kasutaja avatar

oeh, totrus
Pilt

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 28 Aug 2006 08:46 pm 

See kõik läheb licalt liiale juba ju!.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 28 Aug 2006 09:37 pm 
Kasutaja avatar

Kui keegi kedagi lööb või peksab, siis kutsuge politsei. Selle jaoks see asutus loodud ongi. Pole mõtet mingit omakohut tegema hakata. Ise ei ole mõtet provotseerida. Sõda on vist jah lahti läinud... aga ärme vähemalt meie seda õhutama hakka. Ärme lasku nende tasemele, et kambakesi natse linnas taga otsida, et kedagi läbi peksta..
Ühesõnaga kirjutage menti avaldus.
Vägivald ei ole lahendus.

I don´t accept the rules of capitalism. Why don´t I have the right to quit this game?

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 28 Aug 2006 10:40 pm 
Kasutaja avatar

Enesekaitse pole vägivald...

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 29 Aug 2006 11:57 am 

Imelik. Elan Tartus, aga skinnidega on ainult üks kokkupõrge olnud...

ja seegi oli pisut imelik, aga ma ei hakka pikalt seletama. Igatahes sain kaa ühe tou sisse, aga millegipärast ma vaevu tundsin seda...ei teagi, kas vennike oli nii täis, et ei jõudnud lüüa või oli asi minus. Igatahes tol hetkel mul küll mingisugust tahtmist polnud talle vastu virutada...isegi imestasin. Pigem tundus ta tolhetkel naljakas.

Ise muidugi pean sellist "kambakesi skinnide "otsimist"" kõige suuremaks debiilsuseks. Võinoh...skinnide/punkarite/kelleiganes. Aga kui ikka keegi sinu kallale tuleb...pean vastuhakku täielikult õigustatuks. (See "ärme lange nende tasemele" on pisut teine teema.)

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 29 Aug 2006 12:06 pm 
Kasutaja avatar

Mind häirib üks punkt põhimõttetes. Et me oleme natside ja fašistide vastu.

Eile just arutasime v6saga ususõja teemal. See on totaalselt ebavajalik. Kui üks on teise vastu, on järeldus, et tekivad konfliktid. Need, kes tahavad mängida sõda orgunnigu mingi black bloc ja mingu rüüstagu kodulinna riigimaju. Meie aga ei pea olema otseselt kellegi vastu ju. Meie põhimõtted võivad olla erinevad, isegi äärmiselt erinevad, nagu nad on, kuid kuna me ei peksa neid tagasi, milleks kuulutada, et oleme nende vastu? Sellises olukorras oleks kasulikum olla nö pseudoerapooletu. Et nemad peksavad meid süütukesi. Siis oleks ka kõrvalseisjatele olukord selgem ja samune politsei võtaks seda juba nagu rünnakut kaitsetutele inimestele. Antiantifadel oleksid vähemalt mingid tagajärjed, mille eest vastutada.

Ma kipun suhtuma neisse rassistidesse jms nagu väikestesse lastesse. Küll nad ükspäev saavad aru mis on tervislik. Seni, aga las nad teevad oma värki ja meie teeme enda oma. Niikuinii enamus neist ei tea paljutki fašismi kohta rääkimata anarhiast.

"Sõda ei saa teha inimlikuks," ütles Tolstoi. Kuna nad on minu jaoks eelkõige inimesed... pealegi mingit tänavakaklused on EV seadustevastu kindlasti, mis on veel üks punkt me põhimõtetes. Kui nemad tahavad sõda, las nad olla siis, aga tehniliselt neil poleks siis kellegi vastu võidelda.

...niimoodi siis tehakse äärmiselt tore ja lihtne mõttekild suureks ja kohmakaks elukaks :S Igatahes, aidake mul aru saada, miks ei võiks olla nii nagu ma pakkusin.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 29 Aug 2006 12:33 pm 
Kasutaja avatar

bleach kirjutas:
Mind häirib üks punkt põhimõttetes. Et me oleme natside ja fašistide vastu.

Põhimõtetes on kirjas et oleme fašismi ja natsionalismi vastu, mitte fašistide ja natside vastu. Eks vaesele õnnetule inimesele, kes on sattunud halba seltskonda ja ei tea, mis on õige ja hea, tuleb muidugi kaasa tunda. Aga ega see ei takista hukka mõistmast fašismi ja natsionalismi kui nähtust.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 29 Aug 2006 12:45 pm 
Anarhism ja fašism vastanduvad teineteisele.

Vägivald pole lahendus - seega, kallid natsid, soovitan:
http://www.american-buddha.com/naziforp ... llage3.jpg

Üles

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 29 Aug 2006 12:52 pm 
Kasutaja avatar

giveadamn kirjutas:
Anarhism ja fašism vastanduvad teineteisele.

Just! V a s t a n d u v a d! Ja seda ei hakka me kunagi varjama, ma loodan.

Ma ei pea kambakesi üksteise peksmist õigeks, kuid ma ei pea ka õigeks seda, et nemad peksavad meid ja meie jookseme politseisse (tundub nagu silmakirjalik ja abi sellest nagunii pole).

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 29 Aug 2006 02:58 pm 
Kasutaja avatar

Minu viga, KeegiVeel pani kümnesse.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 29 Aug 2006 05:19 pm 
Kasutaja avatar

andres kirjutas:

Ma ei pea kambakesi üksteise peksmist õigeks, kuid ma ei pea ka õigeks seda, et nemad peksavad meid ja meie jookseme politseisse (tundub nagu silmakirjalik ja abi sellest nagunii pole).

Mispärast see silmakirjalik on? Vägivald ei ole õige ja sellega tegelemine on politsei töö. Pealegi, niikaua kui anarhistid ja natsid onavahel üksteist peksavad, on kõrvaltvaatajal lihtne õlgu kehitada:"Pagan teab kes alustas, ah mingi purjus nolgid kaklevad." Inimene, kes konteksti ei jaga, ei saa üldse aru mis toimub. Mina näiteks pidin väga hoolikalt seda teemat alustanud postitust lugema, et mõista millest jutt.
Politseisse minnes tehakse, aga omavaheline probleem laiemaks, suuresõnaliselt öeldes, ühiskonna probleemiks.

Ja mispärast abi nagunii pole? Minu arvates on politseinikud samasugused inimesed meie ümbert. Mõned on targemad, mõned rumalamad. Mõned on laisemad, mõned usinamad. Politsei kohatine saamatus on samadest nõrkustest ja teadmatusest mis meil kõigil.

Mind näiteks häirib (ka siin foorumis vahel) levinud suhtumine "mendid, raisk." Paradoksaalne on anarhistide puhul see, et te ise räägfite ühiskonnas, kus inimesed on arusaajad, kompromissialtid, kollektiivsed ja konsensust otsivad. Igapäevases elus aga võtate vastanduva, eelarvamusliku ja inimeste vahele müüre asetava hoiaku.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 29 Aug 2006 05:37 pm 
Kasutaja avatar

Ei, ma ei arva, et "kõik mendid on munnid, raisk!!!", minu meelest on see sama loll arusaam, kui ükskõik mis teise inimgrupi üldistuste põhjal hukka mõistmine. Miks silmakirjalik? Mulle isiklikult meeldib põhimõte "Ma ei nõua ühtki õigust, sellepärast ei pea ma ka tunnistama ühtki" (jah ja ma tõesti arvan, et see on õige, ükskõik kui meelevaldseid näiteid keegi ka ei tooks).
Nagu kuskil foorumis ennegi öeldud, on see silmakirjalik, kuidas anarhistid preagusele süsteemile vastu püüavad seista, kuid seda ainult nii kaua, kui selle sama süsteemi abi vaja läheb. Muidugi ei tohi pahaks panna, kui inimene politseisse siiski pöördub, minu jutt on ainult minu arvamus ja ma ei mõista kedagi hukka.

Kasutuse koha pealt nii palju, et mõned aastad tagasi, pöördusin ka mina politseisse sarnase probleemiga. Lõpptulemuseks...hmm, mingit tulemust ei olnudki. Kõik jätkus sama moodi, pigem läks asi hullemaks. Pärast seda pole ma politseisse pöördunud, kuigi põhjust oleks nagu olnud paaril korral. Mis natsid-antifad konflikti puutub, siis ma kardan, et neid esimesi on piisavalt palju, et kui ka paar rusikakangelast politsei tänavatelt eemaldab on järgmine hunnik ajutuid jorsse juba oma nukirauad ja kurikad kapist välja võtnud. Seda probleemi on raskem lahendada, kui mõnda korterivargust.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 30 Aug 2006 09:19 am 
Kasutaja avatar

andres kirjutas:
Mulle isiklikult meeldib põhimõte "Ma ei nõua ühtki õigust, sellepärast ei pea ma ka tunnistama ühtki" (jah ja ma tõesti arvan, et see on õige, ükskõik kui meelevaldseid näiteid keegi ka ei tooks).

Sa siis ei käi riigi raha eest koolis, ei sõida riigi ehitatud teedel, ei vaata riigitelevisiooni ja ei käi riigi raha eest hambaarsti juures?

Mina arvan, et me ei saa (ja ei peagi) praegu käituda nii, nagu me käituks täielikult anarhistlikus ühiskonnas. Anarhistlikus ühiskonnas oleks asjad hoopis teistmoodi korraldatud, olukord oleks hoopis teine. Siis tõenäoliselt sellist olukorda (seda peksmist) üldse ei tekikski (sest niikaua, kuni leidub selliseid inimesi, ei ole anarhistlik ühiskond võimalik). Niikaua, kuni sa ei taha praegusest ühiskonnast täielikult eralduda (näiteks minna metsa elama ja elatuda ainult sellest, mis sa ise kasvatad-korjad) tuleb ikkagi arvestada selle ühiskonna võimalustega.

Üles
Eemal Profiil  

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 30 Aug 2006 12:12 pm 
Tsiteeri:
Sa siis ei käi riigi raha eest koolis, ei sõida riigi ehitatud teedel, ei vaata riigitelevisiooni ja ei käi riigi raha eest hambaarsti juures?

Mina arvan, et me ei saa (ja ei peagi) praegu käituda nii, nagu me käituks täielikult anarhistlikus ühiskonnas. Anarhistlikus ühiskonnas oleks asjad hoopis teistmoodi korraldatud, olukord oleks hoopis teine. Siis tõenäoliselt sellist olukorda (seda peksmist) üldse ei tekikski (sest niikaua, kuni leidub selliseid inimesi, ei ole anarhistlik ühiskond võimalik). Niikaua, kuni sa ei taha praegusest ühiskonnast täielikult eralduda (näiteks minna metsa elama ja elatuda ainult sellest, mis sa ise kasvatad-korjad) tuleb ikkagi arvestada selle ühiskonna võimalustega.

Koolis käiakse RAHVA raha eest, teed on ehitatud teeTÖÖLISTE poolt ja hambaarsti juures käiakse, üllatus-üllatus, ka RAHVA raha eest. Sellest riigitelevisiooni vaatamisest ei saanud ma täpselt aru. Kas see, et riigivastased riigitelevisiooni vaatavad, on silmakirjalik? Ja ma arvan, et anarhistlik ühiskond on võimalik ka "selliste" inimestega. See on jälle see vana hea "aga-mis-nende-inimestega-tehakse-kes-jne"-probleem. Anarhia ei tähenda, et sigatsemine on lubatud.

Üles

Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: 30 Aug 2006 12:16 pm 
Kasutaja avatar

giveadamn kirjutas:
Koolis käiakse RAHVA raha eest, teed on ehitatud teeTÖÖLISTE poolt ja hambaarsti juures käiakse, üllatus-üllatus, ka RAHVA raha eest. Sellest riigitelevisiooni vaatamisest ei saanud ma täpselt aru. Kas see, et riigivastased riigitelevisiooni vaatavad, on silmakirjalik? Ja ma arvan, et anarhistlik ühiskond on võimalik ka "selliste" inimestega. See on jälle see vana hea "aga-mis-nende-inimestega-tehakse-kes-jne"-probleem. Anarhia ei tähenda, et sigatsemine on lubatud.

Politsei töötab ju ka samamoodi rahva raha eest. Ma mõtlesin seda, et ei saa ju ometi kõike riigiga seonduvat vältida. Niikaua, kuni meil riik on ja ma riigile makse maksan, võin ma ju ka riigi poolt osutatavaid teenuseid kasutada, sh politseilt abi saada. Või ei või?

Üles
Eemal Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 206 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

Otsi...:
Hüppa: