andres kirjutas:
Ma ei pea kambakesi üksteise peksmist õigeks, kuid ma ei pea ka õigeks seda, et nemad peksavad meid ja meie jookseme politseisse (tundub nagu silmakirjalik ja abi sellest nagunii pole).
Mispärast see silmakirjalik on? Vägivald ei ole õige ja sellega tegelemine on politsei töö. Pealegi, niikaua kui anarhistid ja natsid onavahel üksteist peksavad, on kõrvaltvaatajal lihtne õlgu kehitada:"Pagan teab kes alustas, ah mingi purjus nolgid kaklevad." Inimene, kes konteksti ei jaga, ei saa üldse aru mis toimub. Mina näiteks pidin väga hoolikalt seda teemat alustanud postitust lugema, et mõista millest jutt.
Politseisse minnes tehakse, aga omavaheline probleem laiemaks, suuresõnaliselt öeldes, ühiskonna probleemiks.
Ja mispärast abi nagunii pole? Minu arvates on politseinikud samasugused inimesed meie ümbert. Mõned on targemad, mõned rumalamad. Mõned on laisemad, mõned usinamad. Politsei kohatine saamatus on samadest nõrkustest ja teadmatusest mis meil kõigil.
Mind näiteks häirib (ka siin foorumis vahel) levinud suhtumine "mendid, raisk." Paradoksaalne on anarhistide puhul see, et te ise räägfite ühiskonnas, kus inimesed on arusaajad, kompromissialtid, kollektiivsed ja konsensust otsivad. Igapäevases elus aga võtate vastanduva, eelarvamusliku ja inimeste vahele müüre asetava hoiaku.